I främmande land. (2001)
Zweedse documentaire over de dagelijkse beslommeringen van mannen en vrouwen uit herkomstlanden als Chili, Iran en Turkije in een bejaardentehuis in de wijk Rinkeby in Stockholm, die voor zestig procent bestaat uit migranten. In deze film wisselen de gezamenlijke bingoavond, de gymnastiek- en boetseerlessen en persoonlijke gesprekken met ouderen elkaar af. Tussen de fotolijstjes met familieleden, in de kleine bejaardenkamers praten zij over de liefde, hun kinderen, en hun leven in en buiten Zweden.
Ca. 55 min.
Keywords: Migranten -- Zweden; Migranten -- Ouderen; Rusthuizen