Temple Grandin : van autiste tot supervrouw (2006)
"My emotions are more like a ten year old child's emotions. I can be happy, I can be sad, I can be angry, I can be scared. Fear is my main emotion." Temple Grandin.Dr. Temple Grandin is een levende legende in de wereld van dierlijk gedrag. Ze is bekend om haar onwaarschijnlijke inzicht in de dierlijke geest. "Niks bijzonder", denkt u? Dan hebt u het bij het verkeerde eind. Temple Grandin is namelijk autistisch. Een aandoening die ervoor zorgt dat autisten de buitenwereld als een mysterieuze en angstaanjagende plek ervaren. In de meeste gevallen zijn autisten in zichzelf gekeerde, angstige wezens die urenlang starend naar een stofje doorbrengen. Niet zo Temple Grandin... Ook schreef ze een autobiografie waarin ze onder woorden brengt wat er in het hoofd van een autist omgaat.
Ca. 34 min.
Keywords: Autisme; Dierengedrag