Portretten in kleur : managers van diversiteit : 15 projecten. - Vuylsteke, Tommy, ....- (Brussel : Koning Boudewijnstichting, 2008)
Goede praktijken van verenigingen, openbare besturen, bewonersgroepen, ondernemingen,... samengebracht in een publicatie en ervaringen gedeeld tijdens een studiedag. Een opdracht op vraag van de overheid. Partner: Vlaams minister van Wonen, Inburgering, Stedenbeleid en Binnenlands bestuur Marino Keulen Inhoud Marino Keulen, Vlaams minister van Wonen, Inburgering, Stedenbeleid en Binnenlands bestuur, stelde vijf miljoen euro ter beschikking voor initiatieven in het kader van het managen van diversiteit en ter versterking van het inburgeringsbeleid; dit ter ondersteuning van projecten van beperkte duur. Bij de eerste editie werden 117 projecten geselecteerd. Na de lancering van de 2de projectoproep "Gezocht: managers van diversiteit", gericht naar bewonersgroepen, verenigingen, het maatschappelijk middenveld, openbare besturen, publieke/private instellingen en ondernemingen, wenst de minister dit initiatief structureel te verankeren door het draagvlak voor het samenleven in diversiteit op
Een originele manier te vergroten. Dit door het inschakelen van een multiplicator. Aan de Koning Boudewijnstichting werd de vraag werd gesteld om deze rol op zich te nemen. De opdracht van de Koning Boudewijnstichting bestaat er ten eerste in een studiedag te organiseren om te debatteren over diversiteit in de samenleving. Deze studiedag zal plaatsvinden in het Europees Jaar van de Interculturele Dialoog; op donderdag 24 januari 2008. Het tweede luik van de opdracht bestaat erin een publicatie te realiseren die een overzicht geeft van leerrijke praktijken. In de publicatie worden aan de hand van een protrettenreeks de valkuilen, de oplossingen en gemeenschappelijke uitdagingen voorgesteld die voortvloeien uit de 15 geselecteerde projecten. De Koning Boudewijnstichting tracht met deze opdracht de sensibilisering tot diversiteit in alle sectoren te optimaliseren, de kennisoverdracht te garanderen en de kritische succesfactoren te identificeren die nodig zijn om het samenleven in diversiteit
Te verbeteren.
Ca. 33 min.
Keywords: Democratisering -- Hoger onderwijs -- Vlaanderen; Diversiteit; Diversiteitsmanagement; Hoger onderwijs -- Diversiteitsmanagement; Intercultureel onderwijs