L'auberge espagnole. - Klapisch, Cedric, ....- ([s.l.] : Paradiso, 2002)
Na zijn studies zou de zeventwintigjarige Parijzenaar Xavier met de hulp van een vriend van zijn vader kunnen beginnen werken op het Ministerie van Financiën.... Het is echter noodzakelijk dat hij daarvoor de Spaanse taal beheerst. Hij besluit dan ook om zijn laatste jaar Economie met het Erasmusprogramma door te brengen in Barcelona. Met een klein hartje, laat hij zijn vriendinnetje Martine en de huiselijke vertrouwde sfeer achter in Parijs. In Barcelona toegekomen, moet hij nog een verblijfplaats vinden en uiteindelijk komt hij terecht op een wel erg internationaal appartement vol Erasmusstudenten. Samen met een Deen, een Belgische, een Duitser, een Engelse, een Italiaan en een Spaanse zal Xavier gedurende één jaar moeten samen leven en studeren maar tegelijkertijd ook nieuwe ervaringen opdoen. Wanneer het jaar naar zijn einde loopt, wordt het voor Xavier toch wel erg moeilijk om terug huiswaarts te keren...
Keywords: Hoger onderwijs -- Internationalisering