De doos van Borromini : educatieve en interactieve dvd : over de samenhang tussen wetenschap en kunst en hoe het denken de waarneming beïnvloedt. - De Poorter, John, ....-; De Jaegher, Lut, ....-; De Bree, Marc, ....- (Gent : Arteveldehogeschool, 2006)
Rome, zeventiende eeuw. Architect Borromini krijgt van kardinaal Bernardino Spada opdracht om een grootse zuilengang te bouwen. Misschien gaat hij de uitdaging alleen al aan omdat hij het bouwwerk moet realiseren op een veel te beperkte oppervlakte? Hoe slaagt hij erin om tot zo'n verbluffend resultaat te komen? Is hij wetenschapper of kunstenaar? Gent, eenentwintigste eeuw. Spelontwerper Thomas zoekt een geschikte kandidaat om model te staan voor een animatiepersonage dat erin slaagt de geheimen van de zuilengang van Borromini te ontrafelen. Hij heeft twee kandidaten die aan elkaar gewaagd zijn: Jonathan en Tina. Ze zijn tegenpolen. Wie wint de race tegen de tijd? De kunstenaar of de wetenschapper? De doos van Borromini laat de kijkers niet alleen de onderlinge samenhang ontdekken tussen wetenschap en kunst, maar via een profieltest ook hun eigen manier van kijken (visueel of wiskundig-analytisch). Het interactieve DVD-spel wordt in groep (tussen 2 en 28 personen) gespeeld. Via DVD-menu's en het ingaan op uitdagingen beïnvloeden de kijkers al spelend de verhaallijn. Uitdager Thomas begeleidt hen, animaties illustreren de oplossingen.
De spelmap bevat: dvd, spiegels (4 kegels, 4 cilinders), handleiding, spelbundel, naambordjes, transparant
Leeftijd: vanaf 17 jaar.
Keywords: Kunst en wetenschappen