Een kijk op een ander : didactische fotomap om vooroordelen te doorbreken. (Brussel : School zonder Racisme, 2005)
Met de educatieve fotomap, 'Een kijk op de Ander', maak je mensen bewust van bestaande stereotypen en vooroordelen. De foto's vertellen het levensverhaal van twintig personen van verschillende origine. Ze helpen leerlingen en studenten vooroordelen doorprikken en 'hun' kijk op de ander in vraag stellen. Leraren kunnen zelf aan de slag met deze fotomap. Door de vorm van het educatief materiaal, is deze fotomap ideaal te integreren in de lessen en sluit de inhoud perfect aan bij de vakoverschrijdende eindterm (VOET) 'opvoeden tot burgerzin'. Naast werken rond vooroordelen vind je in de handleiding achtergrondinformatie over verschillende thema's waaronder migratie, islam, vluchtelingen, de Belgische kolonisatie in Afrika enzovoort.
Dit pakket (in doos) bestaat uit een handleiding en 85 kaarten op A4-formaat: 60 foto's, 20 biografische fiches, 1 kopieerblad 'Levensverhaal', 4 met kort overzicht van de fotomap
Doelgroep: 3de graad lager onderwijs en 1ste graad secundair onderwijs.
Didactisch materiaal.
Keywords: Burgerschap -- Onderwijs; Migratie; Racisme -- Onderwijs; Vooroordelen -- Migranten