Handpop Puk. (Tilburg : Zwijsen)
Puk & Ko is het totaalprogramma van Zwijsen voor peuterspeelzalen. Puk & Ko stimuleert de brede ontwikkeling van peuters. Want de eerste stapjes op het gebied van taal, rekenen en sociale vaardigheden komen allemaal aan bod. Puk & Ko is compleet, makkelijk in gebruik en verrassend gevarieerd. Peuters spelen het liefst de hele dag. Prima natuurlijk, want spelen stimuleert de ontwikkeling. Puk & Ko biedt u praktische handvatten om peuters bij de ontwikkeling te begeleiden. Spelenderwijs brengt u ze vaardigheden bij die een soepele overgang naar de basisschool garanderen. Puk & Ko is een totaalprogramma dat zich richt op de brede ontwikkeling van peuters. Taalontwikkeling staat daarbij voorop: spreken, luisteren en uitbreiding van de woordenschat. Daarnaast is er in Puk & Ko aandacht voor sociaal-communicatieve vaardigheden en een eerste oriëntatie op rekenen. Puk & Ko is te gebruiken op alle peuterspeelzalen. Het programma houdt rekening met verschillen in (taal)ontwikkeling binnen een groep. Daardoor is de uitgave niet alleen geschikt voor peuters met een taalachterstand, maar krijgen ook taalvaardige peuters voldoende uitdaging. Puk & Ko is uiteraard ook inzetbaar in meertalige groepen. Puk & Ko biedt peuters tal van uitdagende activiteiten. De kinderen leren spelenderwijs en doen zelf ontdekkingen. Puk & Ko werkt met thema's die aansluiten bij de belevingswereld van peuters. De speelse activiteiten lokken interactie uit, waardoor een rijk taalaanbod ontstaat. Zo kunt u gericht inspelen op de taalontwikkeling. De activiteiten passen perfect in het dagritme van een peuterspeelzaal. Puk & Ko kent geen vaste volgorde waarin de thema's aan bod moeten komen.
Handpop Puk maakt deel uit van de methode Puk & Ko.
Didactisch materiaal.
Keywords: Handpoppen; Spelen -- Peuters; Taalontwikkeling -- Peuters; Vaardigheden -- Peuters