Knubbe. - Peuteman, Riet, ....-; Anthierens, Eva, ....-; Brouckmans, Nancy, ....-; Stevens, Marlene, ....- (Antwerpen : Humanistisch-Vrijzinnige Vereniging, 2021)
Knubbe is een educatief pakket waarin een beertje dat luistert naar de naam Knubbe, de hoofdrol vertolkt. Knubbe werd geboren uit het idee om voor de cursus NCZ in het eerste leerjaar een voorleesboekje te maken; een boekje met verschillende hoofdstukjes waarin een beertje dagdagelijkse situaties beleeft uit het leven van zes- tot zevenjarigen. De thema's die in de verschillende hoofdstukken aan bod komen zijn telkens aanknopingspunten om diverse morele thema's met kinderen te bespreken. De thema's sluiten aan bij het leerplan NCZ lager onderwijs en handelen o.a. over: identiteit, leren en recht op onderwijs, verschillende levensbeschouwingen, weerbaarheid, het uitdrukken van gevoelens en gedachten, gezin en familie, artistieke expressie, omgaan met diversiteit, vriendschap, een mening vormen en uiten, media en reclame, de gelijkwaardigheid tussen jongens en meisjes.
Het pakket bevat : de knuffelbeer (tweemaal!) / klaspop Knubbe - Het nieuwe pakket Knubbe hoort bij het laatste tijdschrift van Samenspel nr 100 (houdt op te bestaan na nr 100). In het tijdschrift wordt verwezen naar vertelplaten met verhaaltjes, werkblaadjes en spelletjes maar ook naar de website waar naast extra kopieerbladen ook 10 fantastische liedjes kunnen gelinkt worden aan de verhalen.
1e leerjaar
Didactisch materiaal.
Keywords: 1e leerjaar; Niet-confessionele zedenleer -- Basisonderwijs