Wiskracht : magische wiskunde in de kleuterklas : vertelplaten. - Baeyens, Ann, ....-; Lievens, Antoine, ....-; Jacobs, Georgette, ....-; Duerloo, Marleen, ....- (Mechelen : Plantyn, 2011)
Wiskundige initatie aanpakken in de kleuterklas is vaak niet evident. En dat zou het wel moeten zijn, want wiskunde is immers overal in de klas. In het aantal autootjes, de eikels die je verzamelt tijdens een boswandeling, in het sorteren van de kleertjes in de poppenhoek.... Het is helemaal niet ver te zoeken. In Wiskracht gaan we uit van de 3 deeldomeinen: getallenkennis en bewerkingen, meten en meetkunde.
12 vertelplaten.
Doelgroep: 3de kleuterklas
Didactisch materiaal.
Keywords: Wiskunde -- Kleuteronderwijs