Breukendoos. (Antwerpen : Zwijsen, 2009)
De breukendoos bevat 2 breukenborden, verschillende breukenstroken, een kommagetallenstrook, een procentenstrook en de handleiding. Alle materialen zijn verdeeld over opbergvakken in de breukendoos. De leerlingen gebruiken deze doos voor het vergelijken van breuken, het ontdekken van gelijkwaardige breuken, het gelijknamig maken van breuken en het uitvoeren van bewerkingen met breuken. We zetten de breukendoos ook in om de gelijkwaardigheid tussen breuken, kommagetallen en procenten te ontdekken, dit aan de hand van de twee speciaal hiervoor voorziene stroken.
Doelgroep: leerjaar 4, 5, 6
Didactisch materiaal.
Keywords: Rekenen -- Basisonderwijs; Wiskunde -- Basisonderwijs