De axenpoppenkast. - Van Achteren, Peter, ....- (Leuven : CEGO, 2008)
"De Axenpoppenkast" laat zich het best omschrijven als een laptop-poppentheater dat bestaat uit een handzame koffer met een vast deksel. Als de koffer wordt geopend heeft hij aan de opstaande zijde een luik dat omhoogklapt zodat er een theatervenster ontstaat. Aan de binnenzijde van de koffer kunnen één van de 3 decordoekjes worden bevestigd. In de koffer steken 10 prachtige handpoppen in de vorm van 10 verschillende dieren: de leeuw, de havik, de pauw, de kameel, de schildpad, de wasbeer, de bever, de poes, de uil en de steenbok. In de koffer zit ook een gratis exemplaar van "Spelen met de axenpoppen" (Annemie Dechamps), een boek met 26 poppenspelscenario's. Met de Axenpoppenkast kun je in geen moeite overal aan de slag: in de klas, thuis, in de kinderopvang, in het kinderziekenhuis, in de speeltuinen en op de speelpleinen.
Didactisch materiaal.
Keywords: Poppenkast; Poppenspel; Sociale en emotionele vorming -- Basisonderwijs; Sociale en emotionele vorming -- Kleuteronderwijs