Buizentrailer : ontwerp van een aanhangwagen voor het vervoer van pvc-buizen en bijpassende koppelstukken. - Haelewyck, Brecht, ....-; Hogeschool West-Vlaanderen. GKG (Kortrijk : GKG, 2008)
Op de werf wordt er voor de afwatering gebruik gemaakt van pvc-buizen. Deze pvcbuizen zijn 5m lang. De meest courante afmetingen zijn 110mm, 125mm en 160mm in diameter. Het spreekt voor zich dat deze niet zo gemakkelijk te vervoeren zijn. Mijn ontwerp, de buizentrailer, biedt een oplossing voor dit probleem. De buizentrailer is namelijk de eerste aanhangwagen, die mag getrokken worden door voertuigcategorie "B", die speciaal ontworpen is om pvc-buizen en bijpassende koppelstukken zo gemakkelijk mogelijk te vervoeren. In de trailer is er plaats voorzien om buizen te vervoeren met een maximale diameter van 200mm, zonder die te moeten bevestigen. Indien men grotere diameters wil vervoeren, is er een klassieke bevestiging nodig. Boven het opbergvak voor de buizen, is er plaats voorzien om de bijpassende koppelstukken te vervoeren. Dit kan in één van de 20 manden, of één van de 6 lades. Tijdens het volledige ontwerpproces werd er rekening gehouden met de functionaliteit en het gebruiksgemak van de trailer op een bouwwerf.
Dit eindwerk kan je digitaal aanvragen via mail: kortrijk.bib@howest.be
Eindwerk industrieel productontwerpen