Quick fit disposable containment solutions. - Sevenants, Jorrit, ....-; Hogeschool West-Vlaanderen. GKG (Kortrijk : GKG, 2008)
Bij Quick fit disposable containment solutions draait het allemaal om de veiligheid van de gebruiker en zijn omgeving. In de farmaceutische wereld wordt er vaak gebruik gemaakt van toxische poeders. Deze moeten van bulkvoorraad zoals tonnen en zakken afgewogen, gemixt en verdeeld worden volgens receptuur. Door gebruik te maken van eenmalige veilige poederconnecties, spaart men kosten uit: men moet niet meer reinigen, en isolators hoeven niet meer aangekocht worden om alle acties te vervolledigen. Voor ATMI Lifesciences werd een afweegsysteem uitgewerkt in twee verschillende mogelijkheden. Deze is naar verkoop toe zelfs aangepast aan de specifieke behoeften van een bedrijf. Hiernaast werd er nog een verbetering aangebracht op een bestaande connector, om deze veiliger en handiger te maken. Voor een bedrijf die problemen had met het ledigen van hun zakken in een container is er ook een oplossing gevonden. Aansluitend werd nog een nieuw connectiesysteem uitgewerkt. Deze mid-budget quick fit connectoren laten het toe om verscheidene zakken eenvoudig, snel en veilig aan elkaar te connecteren, zowel op afweeg- en mixingsystemen als op elkaar.
Dit eindwerk kan je digitaal aanvragen via mail: kortrijk.bib@howest.be
Eindwerk industrieel productontwerpen