Nino : abductieklos voor kinderen met heupproblemen. - De Winter, Eline, ....-; Hogeschool West-Vlaanderen. Departement Professionele Bachelors (Kortrijk : Departement Professionele Bachelors, 2010)
Kinderen waarbij een ondersteuning van de heupen nodig is wordt er gebruik gemaakt van een abductieklos. Hij zorgt voor bijsturing in het positioneren van de benen door te verhinderen dat de kinderen hun benen tegen elkaar stoten en naar voren glijden in hun stoel. De huidige abductieklossen worden steeds permanent bevestigd aan de stoel of hun persoonlijke rolstoel. Dat maakt dat wanneer ze ergens heen gaan er steeds een dergelijke stoel moet voorzien zijn. Dat is natuurlijk niet altijd het geval. Daarom gaan we in dit onderzoek op zoek naar een oplossing die zich laat gebruiken op elke stoel. Deze opdracht is een redesign van een reeds twee jaar lopend project. Al heel wat informatie en ideen zijn reeds op tafel gelegd. Naargelang mijn onderzoek ging lopen mocht ik de opdracht ook ruimer zien. Zo kon ik ook denken om de abductieklos toe te passen in het bad of op het toilet. In het begin van deze thesis zal je merken dat ik mij eerst heb toegespitst op het ontwerpen van een abductieklos voor in het bad. Naar het einde toe zal daar nog hier en daar iets van opduiken maar het uiteindelijke resultaat is een abductieklos voor op een stoel.
Dit eindwerk kan je digitaal aanvragen via mail: kortrijk.bib@howest.be
Eindwerk industrieel productontwerpen