Fixerende speelmat voor kinderen met een zware meervoudige beperking : FIPS: Fixt It and Play Solo. - Feys, Michèle, ....-; Hogeschool West-Vlaanderen. Departement Professionele Bachelors (Kortrijk : Departement Professionele Bachelors, 2010)
Kinderen en spelen is niet los van elkaar te zien. Een kind speelt omdat hij het leuk vind. Bovendien draagt het spel sterk bij tot hun algemene ontwikkeling. Maar zelfstandig spelen is lang niet voor iedere kind zo gemakkelijk. Kinderen met een zware multype beperking slagen er niet in hun speelgoed binnen handbereik te houden door hun beperkingen. Hierdoor zijn ze altijd aangewezen op een tweede partij die het speelgoed telkens terug binnen handbereik van het kind brengt. Hieruit ontstond de noodzaak voor het fixeren van hun speelgoed. In dit eindwerk werd een nieuwe fixerende speelmat ontworpen die aan deze nood voldoet. FIPS: fix it and play solo zorgt ervoor dat hun eigen speelgoed gefixeerd wordt aan hun rolstoeltafel. Zo kunnen de kinderen zelfstandig spelen en blijft hun speelgoed binnen handbereik. Daarnaast is fips ook bevestigbaar op een gewone eettafel.
Dit eindwerk kan je digitaal aanvragen via mail: kortrijk.bib@howest.be
Eindwerk industrieel productontwerpen