Aroma clock : ever thought what smells could do for you ? - Kerckhove, Gaetan, ....-; Hogeschool West-Vlaanderen. Departement Professionele Bachelors (Kortrijk : Departement Professionele Bachelors, 2010)
De "AROMA CLOCK" is een innovatieve wekker die door middel van licht en geur de gebruiker wil stimuleren aan een nieuwe dag te beginnen. Deze is ontwikkeld door laatstejaarsstudent industrieel productontwerpen Gaetan Kerckhove, in samenwerking met Pilipili productdesign & engineering bvba. De "AROMA CLOCK" maakt gebruik van etherische oliën <http://www.aroma-atelier.be/etherische-olie.htm > die door middel van een lamp opgewarmd worden voor het verspreiden van aangename aroma's tijdens het ontwaken. Het constant afgeven van de aroma's wordt tegen gegaan door het natuurlijke olie slot. Deze zullen bijgevolg enkel op het ingestelde uur worden vrijgegeven. De uitstraling van de "AROMA CLOCK" verwijst naar het eeuwenoude gebruik van olielampen, dit door het materiaal en de vormkeuze. De instellingen gebeuren door simpelweg het bovenste stuk te draaien naar de gewenste ontwaaktijd. Een half uur voor het ingestelde tijdstip zal de lamp langzaamaan licht en warmte afgeven die de etherische oliën onder het olie slot gaan opwarmen. Hierdoor zullen deze zich als bubbels doorheen het natuurlijke slot willen bewegen en bij aanraking met lucht hun aroma's afgeven.
Dit eindwerk kan je digitaal aanvragen via mail: kortrijk.bib@howest.be
Eindwerk industrieel productontwerpen