Communicatie nu : grootboek van het communicatievak. - Lammers, Cindy, ....-; van Ruler, Betteke, 1948- (Amsterdam : Adformatie Groep, 2012)
'Communicatie NU!': de eerste vakinhoudelijke glossy over het communicatievak, voor en door het vak zelf geschreven. In 'Communicatie NU!' vindt u alles over trends in het vak, de actuele thema's, de lastige zaken waar communicatieprofessionals tegenaan lopen en hoe ze die oplossen. En ook de nieuwste onderzoeken en visies, plus veel wetenswaardigheden, carrièremogelijkheden en tips. Ruim 100 mensen - zowel studenten, bureaudirecteuren, communicatiemanagers als wetenschappers - komen aan het woord. Ruim 100 professionals, docenten en wetenschappers geven hun visie op het NU en de toekomst van het communicatievak in essays, columns, reportages, interviews en testimonials
Inhoudsopgave : 1.Trends in het vak -Trending topics -Het merk is van iedereen -Thought leadership2. Dagelijkse praktijk -Online reputatiemanagement -Een afdeling met impact -Gedragsbeïnvloeding 3. Carrière maken -Een professionele identiteit -Weg met de hokjesgeest -De juiste vragen durven stellen4. Communicatieonderwijs -Zeven dimensies van professionaliteit -De noodzaak van wetenschap -The story is the message5. Vakgebied over de grens -Communication controlling: next step in accountability -Competenties in communication management -Thema's in de internationale vakliteratuur6. Geschiedenis van het communicatievak -De Fabrieksbode en wat er daarna gebeurde -Wilt u uw communicatie koud of warm? -Framing is van alle tijden
Keywords: Communicatie -- Organisaties