De fanfare van flierefluitegem. - De Bode, Ann, 1956- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2006)
Een grappig prentenboek over een hondje dat graag meeloopt met de fanfare, voor kinderen vanaf 3 jaar. Ergens tussen de plooien van het landschap ligt het dorpje Flierefluitegem. Het is een klein, maar supergezellig dorpje. Een keer per jaar is er een groot feest ter ere van de burgemeester. Dan trekt de fanfare door de straten. Binnenkort is het weer zover. Jef, Sus, Mon, Fons en Kamiel zijn vijf fanfarevrienden. Ze moeten nog heel wat oefenen voor het komende feest. Niets of niemand kan hen tegenhouden, zelfs de regen niet. Op een van hun tochten vinden ze een eenzaam hondje. Het huppelt vrolijk achter de fanfarevrienden aan. Niemand in het dorp kent het hondje...
Leeftijd: 5+
Keywords: Feesten; Muziek