Ik ben Naat! - Guns, Joke, ....-; Slegers, Yoeri, ....- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2010)
Een herkenbaar verhaal voor eerste lezers. Kinderen hebben vaak moeite met drukte en ongewone dingen. Maar het leven van een zesjarige is nu eenmaal vaak druk en ongewoon. Naat is zes. Dat is al heel wat, vindt hij. Hij zit in de klas van juf Pat. Af en toe is juf Pat boos op Naat. Als hij ruzie maakt met Piet, of als hij een streep zet in een boek. Maar meestal begrijpt juf Pat Naat heel goed. Naat houdt niet van drukte. Hij wil alles het liefst gewoon. Als het feest is en de kinderen verkleden zich, doet hij liever niet mee. Toch vindt hij het wel fijn om naar de anderen te kijken. Langzaam aan leert Naat ook met ongewone dingen omgaan. Naat is zes en zit in klas 1C, dit is groep drie van de basisschool. Hij heeft het moeilijk met op zijn plaats blijven zitten en maakt ruzie met Piet. Hij is dol op zus die op de kleuterschool zit. Hij wordt gepest door Jan, kortom hij is niet gelukkig. Juf begrijpt hem gelukkig wel. Een vlot verteld verhaal in tien hoofdstukken. De zinnen zijn in de tegenwoordige tijd en enkelvoudig, de woorden bestaan grotendeels uit één lettergreep, AVI-M3. Er is interpunctie en de zinnen beginnen met een hoofdletter. Het verhaal laat allerlei herkenbare emoties zien, zoals angst, onzekerheid, boosheid, onveiligheid. De illustraties bestaan uit paginagrote felgekleurde expressieve platen met lichte contouren, en als verrassing is soms alleen een fragment (b.v. een arm of een persoon) te zien. Ze vullen de tekst op een creatieve manier aan. Een aantrekkelijk boekje voor beginnende lezers. Vanaf ca. 6 jaar.
Leeftijd: 6+
Keywords: Schoolleven