Absurde overvloed : waarom het zo moeilijk is om gelukkig te worden. - Foley, Michael, ....- (Amsterdam : Atlas Contact, 2012)
Eigenlijk weten we heel goed wat ons gelukkig maakt: voldoende tijd, ruimte om te leven, rust om ons te bezinnen. Jammer alleen dat dat nu juist de dingen zijn waaraan we vrijwel niet toekomen, omdat we zo druk bezig zijn de dingen na te jagen waarvan we dénken dat we gelukkig worden. Ziehier de tegenstelling van onze tijd, en het onderwerp van Absurde overvloed. Michael Foley stelt niet voor dat we ons van de werkelijkheid moeten afkeren, maar laat zien dat we onze absurde wereld kunnen omarmen: er is veel plezier te beleven aan absurditeit, als je maar de tijd neemt er goed naar te kijken en erover na te denken.
Keywords: Welvaartstheorie