Cultuuroverdracht en onderwijs in een multiculturele context - Timmerman, Christiane, 1959-2019; Clycq, Noël, ....-; Segaert, Barbara, ....- (Gent : Academia press, 2012)
De samenleving en ook het onderwijspubliek worden steeds meer divers. Ouders van verschillende etnische achtergronden voeden hun kinderen in Vlaanderen en Nederland op. Ze hechten veel belang aan onderwijs, maar toch doen zich conflicten voor. Waar de thuiscultuur sterk afwijkt van de schoolcultuur, kunnen spanningen ontstaan die door de leerling moeten worden overbrugd en impact hebben op zijn of haar schoolloopbaan. Hoewel ons onderwijssysteem
Keywords: Intercultureel onderwijs