Weten is meer dan meten : spraakmakende opinieleiders over de economisering van de samenleving - Reijngoud, Tobias, ....- ([Hilversum] : Lias, 2012)
Economisering is al geruime tijd de trend. In diverse sectoren is die zakelijkheid verfrissend en nuttig. In een aantal sectoren echter, zoals de zorg, het onderwijs of organisaties waarbij creativiteit centraal staat, ondermijnt het nuttigheidsdenken kernwaarden en kan het leiden tot uitwassen, zoals recentelijk de diploma-affaire op de Hogeschool Inholland. Wat gaat er verloren als financiële en economische motieven de boventoon voeren? En wat zijn de alternatieven? Die actuele vragen staan centraal in Weten is meer dan meten. Spraakmakende opiniemakers geven hun mening op hun eigen vakgebied, variërend van de zorg en het onderwijs tot financiële en culturele sectoren Het ontstaan en de ontwikkeling van en de alternatieven voor marktwerking en economisering Onderscheidend door de brede en journalistieke aanpak; verschillende sectoren worden op toegankelijke wijze belicht Het resultaat is polemisch en levert een bijdrage aan de actuele discussie op dit gebied.
Keywords: Economie