Super Jan - van Straaten, Harmen, 1958-; Blok, Dieuwertje, 1957-2025; Meng, Jan, 1946- (Wommelgem : Van In, 2012)
Als de avond voor zijn verjaardag Jan een vallende ster ziet, wenst hij dat hij sterk en dapper zal worden, net zoals Superman. Als hij de dag daarna op zijn verjaardag de kaarsjes op de taart uitblaast, zit heel de kamer onder de taart. Zijn wens is uitgekomen, maar alleen als er iemand in nood is, en dus niet altijd. Op school wordt hij door de brute Bartolomeus Lont, Gluiperige Gerrit Grijp en Gruwelijke Lucie Lijm gepest en 'Super Jan' bedenkt allerlei omstandigheden om die gasten eens een goed lesje te leren. Maar hij raakt in veel meer spannende situaties betrokken. Avontuurlijke, herkenbare en zeer humoristische verhalen, met een goede spanningsboog en personages die echt tot leven komen. Het taalgebruik is vlot. Op twee cd's worden de 21 korte verhaaltjes op professionele wijze zeer levendig door Jan Meng voorgelezen, (soms) afgewisseld met echte nieuwsberichten van Dieuwertje Blok.
87 min.
Leeftijd: 9+
Keywords: Dapper zijn; Luisterboeken