Mijn mondje is een rondje. - Godon, Ingrid, 1958-; Wille, Riet, 1954- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2004)
Met behulp van dit boekje ontdekken peuters en kleuters wat ze allemaal met hun mondje kunnen doen. Voorbeelden zijn: een kusje geven en 'aa' zeggen bij de dokter. Met leuke versjes die de kleuters algauw kunnen nazeggen en prenten in heldere kleuren die de kinderen erg aanspreken. Een dik, stevig en volledig geplastificeerd kartonboekje met afgeronde hoeken. Zowel de speelse versjes van Riet Wille als de zachte illustraties van Ingrid Godon zijn perfect afgestemd op de doelgroep. Thema's: versjes, kunstjes, mond. 2de druk Recensie: 'Al deze versjes spreken de jonge kleuters zeker aan. Ze zijn zeer kort, eenvoudig en helder geschreven, en houden rekening met de ervaringswereld van deze kinderen, zoals in het volgende voorbeeld: 'Het mag helemaal niet / dus kijk ik eerst eens rond / en als niemand het ziet / wil mijn duim in mijn mond.' (...) Driejarigen zullen zeker genieten van de mooie versjes, de knappe prenten en de bijhorende spelletjes.'Op hardkartonnen, in diverse pastelkleuren gedrukte bladzijden met twee afgeronde hoeken wordt een aantal standen van de mond geïllustreerd: bepaalde klanken zeggen (ooo, aaa, oe oe oe), lachen, duimzuigen, tong uitsteken, zoenen. Elke dubbele pagina bevat een simpele tekening en heel eenvoudige tekst van en over een meisje met haar speelgoedbeesten. De tekeningen bevatten niet veel details en hebben telkens een andersgekleurde achtergrond. Ouders kunnen veel met dit boekje, kleuren aanduiden en herkennen, kinderen laten nadoen wat het voorbeeldmeisje doet. Voor kinderen die net leren praten, sluit het boekje aan op hun ervaringswereld. De tekeningen zijn niet mooi, aardig of humoristisch, maar wel duidelijk. Zie ook 'Mijn handen dansen'
Leeftijd: 1+
Keywords: Mond; Lichaam