Apie en het tutje van Vera. - Hol, Coby, 1943-2012 (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2010)
Een herkenbaar verhaal over een peuter die haar speentje moeilijk kan loslaten, maar toch ook graag groot wil zijn. De prenten zijn collages van gescheurd papier en andere materialen. Vera kan niet slapen zonder haar knuffel Apie en haar fopspeen. Ze neemt Apie en haar speentje overal mee naartoe, zelfs naar de speeltuin. Als ze drie wordt, vinden mama en papa dat het tijd wordt om afscheid te nemen van het speentje. Eerst wil Vera niet, maar tegelijkertijd wil ze ook graag groot zijn. Mama heeft een oplossing...
Leeftijd: 2+
Keywords: Opgroeien