Welkom op de grote wonderboot. - Goeminne, Siska, ....-; Gomi, Taro, ....- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2011)
Een extra groot kartonboek met vrolijke en felgekleurde illustraties. Een kijk- en zoekboek waar kinderen maar niet op uitgekeken raken. Vanaf 3 jaar. Wil je graag de grote wonderboot ontdekken? Kom dan maar aan boord en volg de gids. Onze boot is zo groot als de wereld. We hebben een dierentuin, een moestuin, een bibliotheek met wel duizend boeken,... Kijk daar: onze machinekamer, de speeltuin, de stad, het platteland met een rivier. De rivier mondt uit in een grote oceaan waarop een grote boot drijft. Op de wonderboot schuilt achter elke deur een nieuwe verrassing.Met een helikopter bezoekt een jongetje de grote wonderboot. Vanaf het dek gaat hij met een lift naar beneden en komt terecht in de machinekamer. Via een laboratorium gaat hij vervolgens naar de bibliotheek en de plantentuin. Ook herbergt de boot een dierentuin, speelkamer en gymzaal. Via de stad en een berg komt hij vervolgens weer op het dek van de boot, waar hij weer een grote boot ziet. Hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken. Op een grote witte achtergrond zijn twee-paginagrote taferelen geschilderd. Elk tafereel bevat veel onderdeeltjes. De figuren bevatten heel weinig details; soms zijn ze zelfs abstract. De platen hebben weinig diepte. De weinige tekst is in het wit gedrukt in zwarte cirkels die verspreid over de pagina staan. Zodra de inhoud van het boek/de illustraties voor het jonge kind te begrijpen is, is de uitvoering te kinderlijk. Woorden als machinekamer en laboratorium hebben bij het jonge kind nog weinig betekenis. Een van origine Japans prentenboek met een kettingverhaal met weinig tekst dat een beroep doet op het verbeeldingsvermogen van het jonge kind.
Leeftijd: 3+
Keywords: Steden; Fantaseren