Teun en Keun. - Aps, Soetkin, ....-; Misschaert, Inge, 1974- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2011)
Een warm verhaal over een bijzondere vriendschap. De kleurrijke illustraties zijn een combinatie van schilderen en drukken met acrylverf. Vanaf 4 jaar. Het kuiken Teun verveelt zich. De andere kuikens plagen hem omdat hij nooit iets durft. Ik sluip door het gras, denkt Teun. Zie je wel dat ik veel durf. Teun is plots erg ver van huis. Hij is verdwaald! Dan botst Teun tegen iets groots en bruins. Het is Keun, het konijn. Keun weet waar Teun woont. Teun mag op Keuns rug. Ze rennen door het bos. Teun is snel terug thuis en hij heeft er een vriend bij. En de andere kuikens, die zullen Teun niet zo snel meer plagen...Teun, een jong kuikentje, verveelt zich en is ook het gepest zat, omdat hij niets zou durven. Hij gaat op zoek naar een ander speelkameraadje. Daarbij raakt hij steeds verder van bekend terrein, ziet hij allerlei andere dieren en verdwaalt uiteindelijk. Hij botst tegen iets groot en bruins aan, en wel tegen het konijn Keun. Teun mag op zijn rug en ze rennen door het bos, richting boerderij. De andere kuikens zijn bang voor het 'grote bruine monster' en vinden Teun opeens erg dapper. Groot formaat prentenboek met een vrij lange tekst. Het verhaal wordt redelijk goed opgebouwd, maar de spanning van het rennen door het bos ('Keun gaat snel. Snel als de wind.') blijkt niet uit de illustraties, waarin Keun onderweg nog rustig speelt en meer wandelt dan rent. Het verhaal is goed voor te lezen, maar de korte liedjes op rijm tussendoor komen enigszins gekunsteld over. De kleurrijke, sfeervolle illustraties geven het verhaal een extra dimensie. Bij herhaald kijken is steeds weer iets nieuws te ontdekken, waardoor de illustraties uitgangspunt kunnen zijn om het verhaal samen verder aan te vullen.
Leeftijd: 3+
Keywords: Dapper zijn; Vriendschap