Iedereen prinses. - Eyckerman, Merel, ....-; Minne, Brigitte, 1962- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2009)
Een heerlijk prinsessenboek dat kleine meisjes graag samen met hun papa zullen lezen en herlezen. De illustraties van Merel Eyckerman zijn grappig en gevoelig tegelijk. Voor kinderen vanaf 4 jaar. Marieke wil een prinses zijn. Voor haar verjaardag krijgt ze een roze prinsessenjurk. Maar Marieke draagt een bril en mist een paar tanden. Zo zien prinsessen er toch niet uit! Papa neemt Marieke mee naar de stad en laat haar kennismaken met een kappersvrouw met gouden handen, een bakkersvrouw die heerlijke chocoladebollen maakt,... Marieke ontdekt dat elke vrouw op haar eigen manier een prinses is!Papa noemt zijn kleine dochter Marieke 'mijn prinses'. Marieke zelf zou weliswaar heel graag een prinses zijn, maar voelt zich niet zo: prinsessen dragen geen bril en missen geen tanden! Daar wil papa iets aan veranderen, dus gaat hij met haar naar de kapper, eten ze een taartje bij de bakker en bezoeken ze de kermis. En overal ontmoeten zij mensen die, net als Marieke, misschien niet helemaal perfect zijn, maar wel iets bijzonders kunnen: een prachtig kapsel maken, de lekkerste chocoladebollen bakken of al meer dan vijftig jaar van iemand houden. Met andere woorden, er bestaan heel veel soorten prinsessen: mooie, maar ook kale, oude, zieke, gehandicapte, etc. De grote, zachtgekleurde, sfeervolle illustraties laten zich soms vergelijken met het werk van Carll Cneut, maar halen die kwaliteit (nog) niet. Een mooi uitgevoerd prentenboek met een wijze les voor kinderen van ca. 4 jaar en ouder. De schrijfster en illustratrice maakten in 2004-'05 samen een serie kartonboekjes over Konijn en Zus.
Leeftijd: 4+
Keywords: Vader-kindrelatie.; Jezelf zijn