Blauw. - Pool, Joyce, ....- (Wommelgem : Van In, 2007)
Blauw vertelt het verhaal over een vijftienjarig, Koerdisch meisje dat samen met haar ouders en broertje Nederland wordt uitgezet. Hoofdpersoon is Nienke Bakker. Zij wil skeeleren, het liefst de hele dag. Ze traint voor de Nederlandse kampioenschappen en hoopt daarna Europa te veroveren. Daarvoor worden school en vriendinnen regelmatig op het tweede plan gezet. Dat verandert als ze op een dag op school te horen krijgt dat haar Koerdische klasgenootje Senna Ceçik die nacht met haar familie het land is uitgezet. Nienkes moeder werkt bij de politie en was betrokken bij de uitzetting. Met haar klasgenoot Bob gaat ze in het huis van de familie Ceçik op zoek naar een adres in Turkije waar Senna naartoe zou kunnen zijn gegaan. Daar komen ze niet achter. Wat ze wel vinden is een dagboek waarin Senna over haar leven in Turkije heeft geschreven. Zo leren ze een heel andere Senna kennen.
Leeftijd: 12+
Keywords: Vluchtelingen