De perfecte storm : hoe de economische crisis de wereld overviel en vooral: hoe we eruit geraken - Peersman, Gert, 1973-; Schoors, Koen, 1968- (Gent : Borgerhoff & Lamberigts, 2012)
Onze economie is de jongste jaren als een lappenpop door elkaar geschud. Eerst raasde de bankencrisis als een orkaan over de hele wereld. Kort daarop donderde de eurocrisis vanuit het Zuiden van Europa als een vloedgolf over het hele continent. Tot overmaat van ramp staat er nu een vergrijzingscrisis voor de deur waar we niet op voorbereid zijn. Samen vormen deze drie crisissen de perfecte storm. Hoe is het zover kunnen komen? Welke fouten zijn er gemaakt en door wie? Zullen we werkelijk welvaart moeten inleveren? Wat is de beste manier om dit aan te pakken? Hoe moet de Belgische en Europese economische structuur er binnen 20 jaar uitzien? Dit zijn de vragen die dit boek behandelt. De analyse is glashelder, maar soms somber. Toch valt er hier en daar iets te lachen. En er is licht aan het eind van de tunnel. De auteurs zijn constructief en reiken vernieuwende oplossingen aan om uit de economische ellende te geraken. Dit zal niet zonder slag of stoot gaan. We zullen het zelf moeten doen, en liefst zo snel mogelijk, nu we er nog de kracht voor hebben.
Keywords: Economische crisis