Van kijkvoer tot koopwaar : een halve eeuw leven met televisie - Dejonghe, Huib, ....-; Van De Looverbosch, Marc, ....- (Brussel : ASP, 2012)
Dejonghe opende in 1960 de eerste Belgische televisierubriek. Hij schreef over de sociaal-culturele impact van televisie op mens en maatschappij, bezocht Europese en Amerikaanse televisiecentra en sprak met mediamagnaten. Het medium wordt volgens Dejonghe steeds commerciëler. Hij pleit voor televisie zonder politieke of commerciële belangen.
Keywords: Televisie -- Geschiedenis