Professioneel hulpverlenen : de gespreksmethodiek. - Heijen, Hein, ....-; Slaats, Irene, ....- (Assen : Van Gorcum, 2009)
Mensen ervaren inzicht in hun problemen vaak als prettig. Toch biedt inzicht alléén geen garantie voor oplossingen. Een aanvullend plan van aanpak om doelgericht te werken aan een oplossing voor de problemen biedt die garantie wel. Dit werkboek reikt een uniek stappenplan aan om van een probleemgerichte aanpak tot een oplossingsgerichte aanpak te komen. Zo krijgen mensen naast inzicht in hun problemen ook weer greep op hun leven. Aan bod komen: - Een profielschets van de professionele hulpverlener met empathisch én analytisch vermogen - De structuur van de gespreksmethodiek inclusief handige schema's - Technieken met vele voorbeelden - Casusbesprekingen waarbij cliënten het stappenplan doorlopen Professioneel hulpverlenen is een sterk op de praktijk gericht boek voor hulpverleners bij coaching, counseling, conflictbemiddeling en psychotherapie. Hein Heijen en Irene Slaats van opleidingsinstituut Psychodidact ontwikkelden met medewerking van Gerard Egan de in dit boek beschreven praktische werkmethodiek.
Keywords: Gesprekstechnieken -- Gezondheidszorg; Hulpverlening -- Methodiek