Vlinder. - Bruijstens, Miriam, ....-; Verstraete, Martine, ....- (Huizen : Pica, 2012)
Vlinder is een meisje. Ze gaat naar school, naar opa en oma, viert haar verjaardag en Kerstmis net als alle andere kinderen. Toch is Vlinder een beetje anders dan de kinderen uit haar klas. Vlinder is snel afgeleid door haar ADHD. Ze kan zich niet zo goed concentreren, is soms verschrikkelijk druk en begrijpt de wereld om zich niet altijd. Dat geeft niets. Want Vlinder is ook creatief, slim, vrolijk en spontaan en daardoor gebeurt er altijd wel wat. Vlinder is uniek. Vlinder is Vlinder. Vlinder gaat over een avontuurlijk meisje. Het is een boek om te lachen en soms ook een beetje te huilen. Vlinder is vooral een boek om lekker te lezen.
Leeftijd: 8+
Keywords: ADHD