Lekker-in-je-vel spel : EQ coaching-kaartjes. - Baseler, Marja, ....-; van Beers, Annemariet, ....- (Duivendrecht : Dubbelzes, 2012)
Blij, bang, boos, verdrietig of trots? Ontdek spelenderwijs de taal van emoties. Tekst, beeld én prikkelende vragen helpen gevoelens en emoties bespreekbaar te maken, ze te (h)erkennen en er beter mee om te gaan. Verrassend, hoe je jezelf en elkaar nog beter leert kennen. Je voelt je daardoor zekerder én het helpt je in je relaties met anderen. Kijk, speel, luister en vertel ...! Het Lekker-in-je-vel-spel helpt: je emotionele intelligentie (EQ) te vergroten inzicht te krijgen in gevoelens en emoties je emotionele woordenschat uit te breiden positief te leren denken Met het Lekker-in-je-vel-spel zijn 48 emoties en gevoelens door middel van een kleurenschema overzichtelijk in kaart gebracht. De kleuren laten zien of het om een positieve of een moeilijke emotie gaat. De afbeelding op de voorkant weerspiegelt het gevoel. De korte uitleg op de achterkant geeft woorden aan emoties en helpt om het gevoel te benoemen. Twee oplossingsgerichte vragen daaronder bieden inzicht in de manier waarop je positief met gevoelens kan omgaan.
Bevat: 55 speelkaarten in doosje.
Didactisch materiaal.
Keywords: Educatieve spellen; Emoties