De reënie. - Van der Vlugt, Simone, 1966- (Groningen : Wolters-Noordhoff, 2008)
Meesterlijk literair thrillerdebuut over een jonge Nederlandse vrouw op zoek naar haar verdrongen verleden - in de traditie van Nicci French en Saskia Noort. De aankondiging van een middelbare-schoolreënie zet Sabines leven plotseling op zijn kop. Het rakelt een belangrijke gebeurtenis uit Sabine haar jeugd op: de verdwijning van haar klasgenoot Isabel. Ooit waren zij hartsvriendinnen, maar toen Isabel zich ontpopte tot het populairste meisje van de school liet zij Sabine plotseling links liggen. En dat was niet het enige wat Isabel haar aandeed. Toch voelt Sabine zich enorm schuldig: misschien zou Isabel nooit verdwenen zijn als Sabine die bewuste dag met Isabel mee naar huis was gefietst. Nu, tien jaar later, is er nog steeds dat knagende schuldgevoel en komen er steeds meer flarden van herinneringen aan die tijd terug. Sabine begint te wroeten in het verleden en komt steeds dichter bij het ware, angstaanjagende verhaal van Isabels verdwijning. De reënie is een razendspannende literaire thriller die intrigerende thema's aanboort als verdringing van traumatische gebeurtenissen, concurrentiestrijd tussen pubers maar ook tussen collega's, de liefde, maar bovenal ook: vriendschap.
Leeftijd: 16+
Keywords: Thrillers