De laatste gasten. - Van Keulen, Mensje, 1946- (Groningen : Noordhoff, 2010)
Na het overlijden van haar liefdeloze tante moet Florrie het huis verlaten. Ze vindt werk in de Meihof, een landhuis aan de Amstel. Hier verblijft een aantal eigenzinnige gasten, onder wie een kunstschilder, een kunsthistoricus, een gepensioneerd echtpaar, de medewerkster van een uitgeverij, een musicoloog en de weduwe van een beeldhower. Met de komst van Florrie veranderen de onderlinge verhoudingen en al snel is niets meer hetzelfde. In De laatste gasten beschrijft Mensje van Keulen een groep mensen die elk op hun eigen wijze hun leven leiden binnen de afgebakende grenzen van een pension. Deze bijzondere roman onderstreept haar talent de tragedies en vreugdes van levensechte personages in een even meeslepend als verrassend verhaal te vangen.
Leeftijd: 16+
Keywords: Relaties