Spijkerschrift. - Abdolah, Kader, ....- (Groningen : Wolters-Noordhoff, 2008)
Aga Akbar, de doofstomme vader van Ismaiel, heeft een boek geschreven in een zelf ontworpen spijkerschrift. Na zijn dood krijgt de naar Nederland gevluchte Ismaiel het boek in handen. Hij probeert het spijkerschrift leesbaar te maken. Zo tovert Kader Abdolah het leven van Aga Akbar en Ismaiel tevoorschijn.
Leeftijd: 16+
Keywords: Politiek