Belladonna. - Smids, Annejoke, ....- (Groningen : Noordhoff, 2010)
Venetië, 1750. Marietta is weggelopen van huis. Ze komt in het rijke en weelderige Venetië terecht, waar ze werk vindt als keukenhulpje bij de familie Montalto in hun palazzo aan het Canal Grande. Al snel voelt ze zich thuis in de mooie stad, en haar kennis van planten en kruiden komt goed van pas in de keuken. Zodra de bewoners van het palazzo lucht krijgen van haar bijzondere talenten, vragen ze haar om geneeskrachtige drankjes voor hen te maken. Maar het duurt niet lang of de opdrachten worden minder onschuldig...
Leeftijd: 13-16 jaar
Keywords: Historische verhalen