Een broeierige avond. - Bos, Chris, ....- (Groningen : Noordhoff, 2009)
'Zal ik eens iets heel ergs zeggen?' vroeg Lana. 'Nou?' 'Soms haat ik je.' 'Allicht,' zei Luus berouwvol. 'Niet dat ik iets voor die vent voel, integendeel, maar het gemak waarmee je hem inpalmt en het gemak waarmee hij zich laat inpalmen, dat haat ik. Het is zo dierlijk...' Vier vriendinnen in een vakantiehuisje. Na hun eindexamen hebben ze elkaar een jaar niet gezien, maar ze denken dat ze de draad moeiteloos kunnen oppakken. Wat zou er veranderd kunnen zijn? Veel, zo blijkt al snel. Bovendien is er De Jongen, die samen met zijn vader het buurhuis verbouwt. Hij zegt weinig, hij doét vooral. Waarom sommige vrouwen dat onweerstaanbaar vinden is hem een raadsel. Fataal is de komst van De Dertiger. Succesvol en door de wol geverfd. Dat hij daarom goed in de markt ligt weet hij al jaren... Oude vriendschappen wankelen, nieuwe blijken splijtzwammen en de toenemende hitte doet de rest.
Leeftijd: 13-16 jaar
Keywords: Relaties