Bad boys for life! - Post, Vrank, ....- (Groningen : Noordhoff, 2010)
'Liggen! Liggen iedereen! Ik wil handen zien! Handen! Weg bij dat raam! Weg bij dat raam of ik schiet je!' Omar en Joost ontmoeten elkaar in de jeugdgevangenis. Ondanks hun verschillende achtergrond worden de twee vrienden en ze sluiten een verbond om het harde leven in de jeugdgevangenis het hoofd te bieden. Als hun gevoelens voor Meriam gaan meespelen, wordt hun vriendschap op de proef gesteld. Uiteindelijk barst de bom en komen beide jongens in een negatieve spiraal terecht die hun levens ingrijpend verandert. Zal hun vriendschap overleven of is het verleden zo bepalend voor de toekomst dat hun wegen zullen scheiden en ze elkaar nooit meer zullen tegenkomen? Een rauw en realistisch verhaal over de spanningen in de westerse samenleving, waar moslim- en westerse jongeren scherp tegenover elkaar staan, waar de jeugd steeds grenzelozer wordt en waar de jeugdgevangenis steeds vaker het antwoord is.
Leeftijd: 13-16 jaar
Keywords: Verliefd zijn