Ik ben van niemand. - Backer, Marijn, ....- (Groningen : Noordhoff, 2010)
Wat is verliefd zijn? Kun je beslissen: ik ben verliefd? Of overkomt het je? En als je verliefd bent, als je dénkt dat je het bent, maar je vriend valt tegen, wat doe je dan? Kun je van hem loskomen? Helen zit met dat probleem. Nico en zijn vrienden weten alles zogenaamd zo goed: homo's, heksen en buitenlanders zijn slecht volgens hen. Dus weg ermee. Als iedereen normaal zou doen, was er niets verkeerd. Maakt Helen het uit? Kom je ooit van een jongen af die denkt dat je zijn bezit bent? En als dat lukt, durf je dan later nog wel verliefd te zijn? Kun je ooit nog tegen een jongen zeggen: 'Ik heb altijd gedacht dat ik liefde kon wàllen. En nu, bij jou, als ik naar je kijk, als ik met je praat, voel ik: het gaat vanzelf. Liefde is net als ademen. Net als warm worden in de zon. Ik kijk naar je en word warm.'
Leeftijd: 13-16 jaar
Keywords: Vooroordelen