Latino king. - Castel, ....-; Dumon Tak, Bibi, 1964- (Groningen : Noordhoff, 2012)
Castel ontdekt al jong dat er in de drugswereld op een makkelijke manier veel geld te verdienen valt. Hij laat zich verleiden drugs te gaan smokkelen vanuit de Dominicaanse Republiek, en dat loopt helemaal verkeerd af. Hij wordt gearresteerd met anderhalve kilo cocaïne onder zijn kleren en belandt in de beruchtste gevangenis van het Caraïbisch gebied. Binnen de muren van de gevangenis geldt het recht van de sterkste. De zwaarste criminelen van het land zitten er vast, er wordt gedeald, gevochten, gegokt en gedronken. Er is geen eten voor wie geen geld heeft, geen medische zorg, geen kleding en zelfs geen bed. Al snel weet Castel zeker dat er maar één manier is om te overleven: ontsnappen.
Leeftijd: 13-16 jaar
Keywords: Gevangenissen