Merkloyaliteit : van routine naar bewust gedrag - De Bakker, Suzanne, ....- (Amsterdam : Stichting Wetenschappelijk Onderzoek, 2013)
Loyale klanten zijn van levensbelang voor een merk. Zij besteden meer, maar kosten de marketeer minder. Logisch dus dat veel marketingmanagers op zoek zijn naar dé manier om loyaliteit bij hun consumenten te kweken. Maar hoe pak je dat nu aan en welke marketingvormen zet je daarbij in?Op basis van een literatuurstudie en expertinterviews brengt Suzanne de Bakker inzicht in hoe merkloyaliteit ontstaat. Specifiek wordt beschreven welke rol marketing speelt in het ontwikkelen van behouden van merkloyaliteit: hoe zetten marketeers eigen en betaalde content in? En wat is het belang van verdiende aandacht van consumenten? De publicatie eindigt met een aantal praktische aanbevelingen om merkloyaliteit te optimaliseren.
Keywords: Merken -- Psychologie