Een wijzer wondertje. - Baars, Mark, ....-; van Seggelen, Mireille, ....- (Budel : MVS Creations)
Dit boekje is speciaal voor KID kindjes in de leeftijd van 6-11 jaar. Het is een vervolg op het boekje : Een wereldwondertje KID (papa en mama gezin). Maar dit keer een boekje met een harde kaft, zodat kinderen het makkelijk zelf kunnen lezen! Dit verhaal gaat verder in de uitleg over de rol van het donorzaadje en gaat in op de vraag 'Is de donor dan eigenlijk ook een soort van papa van mij?' Het legt uit dat een papa veel meer is dan alleen een zaadje geven. En dat je op verschillende manieren op elkaar kunt lijken: Eigenschappen die je van het zaadje van de donor en het eitje van mama meekrijgt en gedrag wat je van je papa en mama overneemt door dingen na te doen. Een boekje wat kinderen zelf kunnen lezen en wat ruimte geeft voor kinderen om zelf na te denken over hun situatie. Ook is er een pagina om zelf vragen op te schrijven die ze aan papa en/of mama willen stellen. Het is een verhaaltje over een meisje en haar mama. Ze heeft al eerder van papa en mama gehoord dat ze met behulp van een zaadje van de donor is geboren. Maar ze moet steeds vaker denken aan hoe het nu allemaal eigenlijk in elkaar zit. Daarom heeft ze haar moeder gevraagd eens wat meer uit te leggen. Omdat jullie kinderen misschien wel met dezelfde soort vragen zitten, hebben we dit verhaal geschreven zodat ze het kunnen toepassen op hun eigen situatie. En vragen stellen als dingen nog onduidelijk zijn. Als ouder dan enkel nog de taak deze te beantwoorden of toe te lichten.
Vanaf 7 jaar
Keywords: Spermadonatie