Zoek. - Lahaise, Maaike, ....-; Wahl, Mats, ....- (Wommelgem : Van In, 2009)
De zestienjarige Hilmer wordt sinds zaterdagavond vermist. Hij had 's middags voetbaltraining en toen hij daarna thuiskwam, bleek dat hij zijn nieuwe handdoek was vergeten. Op aandringen van zijn moeder is hij deze vervolgens nog gaan halen maar hij is nooit weer teruggekomen. De zoektocht wordt ingezet door politierechercheur Fors die meteen uitsluit dat de jongen is weggelopen. Fors weet echter niet dat Hilmer hem volgt en dat hij zelf ook graag wil weten wat er met hem is gebeurd; niemand ziet hem wat hij ook doet. Het kleine dorp waar het verhaal zich afspeelt, is heel wat minder vredig dan op het eerste oog lijkt. Fors ontdekt neonazistische leuzen op de schoolkluisjes. Dit blijkt verband te houden met Hilmers verdwijning. Harde, felrealistische roman voor jongeren. Deze vijfde thriller in een serie doet qua spanning beslist niet onder voor 'volwassen' thrillers. Heel bijzonder en aangrijpend hoe de zwaar mishandelde Hilmer zijn eigen stem in het verhaal heeft. Schokkend eind.
Leeftijd: 14+