Het geheim. - Enquist, Anna, 1945- (Wommelgem : Van In, 2007)
De pianiste Wanda Wiericke heeft zich teruggetrokken in een bergdorp in de Pyreneeën. Zij heeft haar vleugel bij zich, maar kan er vrijwel niet op spelen omdat zij reumatiek in haar handen heeft. De man met wie zij dertig jaar geleden een tijd getrouwd was en die zij verlaten heeft omdat zij voor de muziek koos, komt achter haar verblijfplaats. Op weg naar een congres in Spanje besluit hij haar op te zoeken. Tussen zijn vertrek en zijn aankomst bij haar is de roman geconstrueerd, afwisselend in de tegenwoordige en de verleden tijd. De jeugd van Wanda, haar hartstocht voor de muziek, haar familieleven, het geheim rondom haar geboorte, haar muzikale carrière, haar relaties, haar onmacht om te communiceren buiten de muziek om. Het is een vervlechting van een muziekroman en een psychologische roman. Hoewel die niet feilloos verloopt, wordt de lezer door beide facetten zeer geboeid en meegesleept naar een net niet melodramatisch slot. Een roman die zeer de moeite waard is.
Doelgroep: volwassenen
Keywords: Huwelijk