Joan het heksenkind. - Van Hecke, Katrien, 1960- (Wommelgem : Van In, 2007)
Een spannend en meeslepend verhaal over een vrouw die ten onrechte van hekserij werd beschuldigd en ter dood werd veroordeeld Tegelijkertijd een aangrijpende zoektocht van een dochter naar het duistere verleden van haar moeder Historische roman Schotland. 1311 Joans moeder is een heks! Dat weet iedereen. Wanneer een ridder en zijn twaalf soldaten dood worden teruggevonden, wijst alles op hekserij. Joans moeder moet zich onderwerpen aan een heksenproef en verdrinkt. Joan blijft in de onschuld van haar moeder geloven. Ze staat helemaal alleen. Tot ze vriendschap sluit met Alan en ze samen op zoek gaan naar de echte moordenaars. Verhaal dat zich afspeelt in het 14e-eeuwse Schotland, waar een verbeten vrijheidsstrijd gevoerd wordt tussen Engelsen en Schotten. Het verhaal is bij vlagen spannend, maar de historische details die in het verhaal zijn verweven (met name de complexe politieke situatie) maken het verhaal trager en soms moeilijker te volgen. Bevat een aantal onwaarschijnlijkheden. Ook wordt de manier waarop de mensen met elkaar omgaan, moderner voorgesteld dan waarschijnlijk in werkelijkheid het geval was. Desondanks een aardig verhaal met een bevredigende afloop. Voor kinderen die van historische verhalen houden
Leeftijd: 10+
Keywords: 14de eeuw