De meisjesschilder. - Feth, Monika, ....- (Wommelgem : Van In, 2007)
Ilka woont bij haar tante sinds er in het gezin waarin ze opgroeide een drama is gebeurd. Haar vriend Mike heeft het niet makkelijk met haar. Ook Jette en Merle, Mikes nieuwe huisgenoten, vragen zich af waarom Ilka soms zo vreemd doet. Voor ze het antwoord kunnen vinden, verdwijnt Ilka spoorloos. Jette en Merle gaan op eigen houtje op onderzoek uit en vermoeden algauw dat haar broer, die naam maakt als kunstschilder, er iets mee te maken heeft. Deze thriller is net zo spannend en meeslepend als zijn voorganger De aardbeienplukker. Het verhaal wordt verteld vanuit zeker zes perspectieven: onder andere dat van Jetta, Ilka en haar broer Ruben, de 'meisjesschilder'. Deze perspectiefwisselingen zorgen voor afwisseling en spanning. De auteur besteedt veel aandacht aan de psyche van haar personages, zodat men zich gemakkelijk in kan leven. Deze sterke kanten van het boek zijn echter opvallend genoeg ook de zwakke kanten ervan. De vele invalshoeken werken wel eens verwarrend, omdat de auteur niet altijd direct duidelijk maakt bij wie het perspectief ligt. De zeer gedetailleerde analyse van elk personage is, als het om bijfiguren als Jetta's moeder gaat, te veel van het goede. Desondanks een spannende thriller met een vrij plotseling einde.
Leeftijd: 14+
Keywords: Liefde