Ontwerp van zorgtrajecten/zorgketens. - Ettema, Roelof, ....-; Jansen, Michel, ....-; Vos, Pieter, ....-; de Kuiper, Marlou, ....- (Houten : Bohn Stafleu Van Loghum, 2009)
De afstemming tussen zorgvraag en zorgaanbod vraagt van beleidsmedewerkers, innovatoren, adviseurs, medisch en verpleegkundig specialisten, paramedici, en maatschappelijk werkenden, dat zij in staat zijn zorgvragen vanuit verschillende perspectieven te beoordelen. De zorgvraag moet in het licht van het bestaande aanbod en de bestaande wet- en regelgeving gewogen worden zodat een passend zorgtraject ontworpen kan worden. Dat zorgtraject moet niet alleen duurzaam zijn, maar ook evidence based, aantrekkelijk voor patiënt en hulpverlener en financieel verantwoord. Dit boek levert een bijdrage aan de kennis en methoden voor het ontwerpen van passende zorgtrajecten.
Keywords: Management -- Gezondheidszorg