Thuisgeven : zwerfjongeren vertellen hun verhaal - Opmeer, Kees, ....-; Opmeer, Marieke, ....- (Assen : Van Gorcum, 2012)
In Nederland leven ruim 8000 geregistreerde zwerfjongeren (in werkelijkheid veel meer); jongeren die van adres naar adres zwerven of op straat leven. In dit boek leest u de aangrijpende levensverhalen van 8 zwerfjongeren. Ze laten zien hoe ze leven, wat er in hun hoofd omgaat, wat hun toekomstdromen zijn en hoe ze hulpverlening ervaren. Deskundigen (wetenschappers, politici, hulpverleners) reageren in dit boek op de levensverhalen. Openhartig geven zij aan hoe ze de verhalen beleven. Wat kunnen we ervan leren en hoe kunnen we zwerfjongeren beter helpen? Doel van het boek is om aandacht te vragen voor deze schrijnende problematiek en om te laten zien welke aanpak werkt en welke niet.
Keywords: Dakloze jeugd -- Nederland